Historie van praktijk

Historie van praktijk

Direkt na haar afstuderen startte Iefke Meijer in Juli 1982 haar praktijk in Berkel en Rodenrijs. Zij begon met 7 patienten die een collega naar haar had doorgestuurd. De praktijk was gevestigd in het gezondheidscentrum aan de Ds. van Koetsveldstraat. Deze behandelruimte werd gebruikt, samen met drie collega´s Mw. E. Bouvy, Dhr. H. Dungelman en L. Visch. Al snel groeide het patientenbestand. Om zoveel mogelijk uren te kunnen werken, besloot mevrouw Meijer om ook s`avonds patienten te gaan behandelen.

In 1987 werd de praktijk verplaatst naar de Rodenrijseweg,zodat er full time gewerkt kon worden. De benedenverdieping van de woning werd eigenhandig verbouwd, zodat er gewerkt kon worden in een praktijkruimte met een goede routing en de allernieuwste apparatuur.

In 1988 nam Martin Meijer waar in de praktijk,aangezien Iefke Meijer met zwangerschapsverlof ging. Het klikte tussen hen en zij besloten om de praktijk,die nog steeds groeide, samen verder te voeren. In 1990 startte de verbouwing aan het praktijkhuis, er werd een groot deel aangebouwd. In 1991 stond er een praktijk met 3 behandelkamers. Er kwam een mondhygieniste bij en een derde tandarts. Na vele jaren groeide de praktijk weer uit zijn jasje. Uitbreiden op deze locatie ging niet meer dus ...uitkijken naar iets anders. Via de burgemeester, Mevrouw M.E.B. de Goeij-Smulders, werd het mogelijk de praktijk te verplaatsen naar het oude schoolgebouw van de Johan Frisoschool aan de Julianastraat. Na 2 jaar van gesprekken met de gemeente, de bank en dental depots kon de nieuwe, volledig verbouwde praktijk in 2003 de deuren openen.